Απαισιοδοξία: Γιατί σκεφτόμαστε πάντα το κακό;Πόσες φορές έχει τύχει να μας κατακλύζουν αρνητικές σκέψεις; 
Σκέψεις που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, η ασταμάτητη αυτοκριτική που θέτει στον εαυτό του και οι απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον του, προβάλλουν συχνά την αντίληψη του για το πώς ο ίδιος βλέπει τη ζωή του.


Πρόσφατα μου συνέβη ένα περιστατικό, για το οποίο, ενώ θα έπρεπε να νιώθω χαρούμενη,  τέτοιες αρνητικές σκέψεις άρχισαν να φυτεύονται στο μυαλό μου. Σκληρή αυτοκριτική, φόβοι αποτυχίας, ότι δεν είμαι αρκετά καλή, ότι, ότι, ότι...


Δεν θα σας πω "5 τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις αρνητικές σκέψεις". Τους δοκίμασα, δεν λειτουργούν. όλοι ξέρουμε πως θα είναι πάντα εδώ παρούσες να μας συντροφεύουν, σε οτιδήποτε μας συμβαίνει. Να μας παιδεύουν, να μην μας αφήνουν να ευχαριστηθούμε ούτε μικρά απλά πράγματα.

Όλοι μου λένε "προσπάθησε να χαλαρώσεις μωρέ και θα φύγουν", "μη κάνεις σαν νευρόσπαστο", αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι να μην αντέχεις να δώσεις το 100% του εαυτού σου επειδή ήδη ξέρεις ότι δεν θα τα καταφέρεις.

Όσοι από εμάς έχουν και μια επιρρέπεια σε κατάθλιψη, στρες, αγχώδης διαταραχές κλπ. ξέρουν ότι τα αισθήματα τριπλασιάζονται. Υπάρχουν στιγμές που δεν είμαι ικανή να κάνω καμία ενέργεια και απλά "μουδιάζω", παραδίδοντας στις σκέψεις μου.

Όπως είπα, αυτή η ανάρτηση δεν έχει σκοπό να σας υποδείξει "5+1 τρόπους" να απαλλαγείτε από όλα αυτά. Η γυμναστική βοηθάει όντως, αλλά όσο διαρκεί.

Αυτή η ανάρτηση έχει στόχο σε όποιον την διαβάσει και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, να καταλάβει ότι υπάρχουν πολλοί που συμπάσχουν, που νιώθουν ακριβώς το ίδιο. Και είναι οκ.

Θέλει καθημερινή προσπάθεια. Προσπάθεια να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, παρότι ξέρεις ότι εκείνη η φωνούλα θα είναι εκεί να σου λέει ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

Θέλει ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση, αυτογνωσία και βαθιές αναπνοές. Θέλει επίσης διαλογισμό, αναγνώριση του προβλήματος και κυρίως αποδοχή αυτού.

Μόνο αν παραδοθείς μπορείς να βγεις νικημένος από αυτό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια